Beeldbewerking en fotografie

Elk verhaal vraagt om een krachtig beeld. Fotografie is daarmee een onmisbaar ingrediënt voor een website. En of je nu een professionele fotograaf meeneemt of even snel een plaatje schiet met je smartphone: een foto is zo gemaakt toch?

Een foto uit een mobiele telefoon is regelmatig net niet optimaal voor publicatie. Met een klein beetje fotonabewerking lukt het vaak om er toch iets representatiefs van te maken. Dus ik ga graag aan de slag met bestaande foto’s. Niet alleen om ze een beetje op te poetsen, maar ook om de goede uitsnede te maken voor je publicatie, met de juiste lengte-breedte verhoudingen voor websites, Facebook, Instagram of Twitter.

Voor
Na
Voor
Na

Als je mij op pad stuurt om ergens een verhaal te maken – of het nu is als tekstschrijver of als podcastverslaggever – de camera kan altijd mee. En dus maak ik met evenveel plezier nog even die mooie foto om het geheel compleet te maken. Dat doe ik overigens niet met mijn telefoon, maar met een professionele fotocamera, omdat ik daar wat creatiever mee kan fotograferen, betere foto’s maak onder omstandigheden met weinig licht en meer controle heb over het eindresultaat. Zie hier enkele door mij gemaakte foto’s:

Enkele opdrachtgevers

Pin It on Pinterest